Toplam Mini Forum: 4 - Toplam Mini Forum Yanıt: 5
Mesaj yazabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
4. user1

Bu ürün dünya standardı, üstüne yorum yapmak çok komik kalır. Kalite, performans süper fakat hakikaten bu fiyat, daha doğrusu Türkiyedeki genel fiyat insanı enayi gibi hissettiriyor. Bugün aynı mikrofonu yurt dışından 270TL'ye alınca Türkiye fiyatı düşündürücü geldi. Yurtdışı ile Türkiye fiyatları birçok enstrüman ve edevat için hemen hemen aynı fakat bunun gibi, bazı pedallar, ampli lambaları gibi ürünlerin neden bizim ülkemizde 2, 3 katı olduğunu anlamıyorum.

Bu Yorum Doğru Mu?

Evet : 75        Hayır : 2

Berkin Uçar
Kendi fiyatı+gümrük fiyatı+kargo fiyatı+(bazen de teslimat fiyatı)=Türkiye'deki fiyat...
R. K.

Berkin Bey, yaptığınız hesap yanlış. Almanya satış fiyatı üzerinden gidiyorum (Diğer yerlerde çok da fark etmeyecektir): Shure SM-57 LC: 92€ Gümrük (%18): 17€ Kargo: 30€ PTT Hizmet Bedeli: 6TL Toplayın: 139€ 6TL = 340TL.

Fornicras

Merhaba, bu konuda tabiki Türkiye'de satış yapan firmalarının açgözlülük yapmasının yanı sıra devletin tutumu da var. Yaptığınız hesap doğru fakat vergi kısmında yanlışlık. Evet ürünü siz aldığınız zaman %18-20 vergi veriyorsunuz fakat onlarca/yüzlere ürün alan MyDukkan tarzı yerler %45-50 arası veriyor. Bu durumda:Amazon Shure SM57: $99 %45 Vergi ($44,55) = $143,55 Kargo (min. $20 [firmalar daha fazla ödüyordur]) = $163,55 = 619TLBu noktaya kadar getiren firma daha kar etmedi. Yaklaşık bi 40 dolar da kar payı koysa firma etti sana $200 o da eder 760TL. He burası 100 dolardan fazla kar payı koyuyor orası ayrı. Ama bana göre hakettiği para maksimum 700 lira olmalı. Ben Türkiye'de 600 lira olan MXL 770'i Amazon'dan 230 liraya aldım örneğin.

sıtıratokestır

Gümrük olayı falan değil arkadaşlar. fiyatı şudur.. kendi fiyatı türkiye'de yaşamak...

alkan günlü

Ürünlerin Türkiye fiyatlarının Amerika'nın 3 katı olmasının sebebi sadece distribitörlerin açgözlülüğü. Emin olun başka birşey değil.

3. stable

Natural mikrofon, natural kayıtların kralı :))

Bu Yorum Doğru Mu?

Evet : 17        Hayır : 1

2. Y. E.

İnanılmaz güzel bir mikrofon. Focusrite preamfilerimle hem amfi mikrofonlama hem de klasik gitarım için çok güzel sonuçlar alıyorum. Kondenser mikrofonum (MXL V88) olduğu için vokal üzerine uğraşmadım; ancak bir pop filtre ile SM58'e çok yakın bir performans vereceğini size garantileyebilirim. Tavsiye olarak iyi bir mikrofondan önce iyi bir preamfi edinin, Focusrite olur, TL Audio olur, Neve olur vs. Ondan sonra her taktığınız mikrofon arasındaki nüans farklarını duymaya başlayacaksınız. Misal bendeki SM57 ve AV-Jefe (dandik) mikrofonları karşılaştırdığımda SM57nin grafiğinden de görüldüğü gibi çok güzel bir presence artışı ve "airiness" denen havanın hareketini algılama becerisi ortaya çıktı.

Bu Yorum Doğru Mu?

Evet : 59        Hayır : 7

1. A. A.
Enstrümanlar için gerçekten birebir
Bu Yorum Doğru Mu?

Evet : 89        Hayır : 5