×

Behringer K-2 Synthesizer

Marka: Marka Sahibi : Almanya Üretim: Üretim Yeri : Çin
  • En geç 18 Temmuz Perşembe günü kargoya verilecektir.
Ücretsiz Kargo

3000 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Kargo Logo

Minimoog

O dönemin pop müziğinde kullanılan büyük, modüler synthleri değiştirmek amacıyla Bill Hemsath ve Robert Moog, 1971'de Minimoog'u geliştirdi. Monofonik enstrüman, gerçekten her şeyi bir arada olan, taşınabilir analog synthesizer olma özelliğine sahip oldu. 3 osilatörü ve 24 dB/oktav filtresi sayesinde Minimoog, son derece zengin ve güçlü bir bas ses üretir ve bugün hala yüksek talep görüyor. Yes grubunun klavyecisi Rick Wakeman, bu enstrümanın "müziğin yüzünü kesinlikle değiştirdiğini" belirtti.

Atıf yazarı: glacial23 - Early Minimoog Uploaded by clusternote, CC BY-SA 2.0

  • İnanılmaz analog synthesizer, çift VCO tasarımı ile delice yağlı müzik yaratımına izin verir.
  • Eşleşen transistörler ve JFET'lerle orijinal devrelerin otantik reproduksiyonu.
  • Otantik VCO, VCF ve VCA tasarımlarına dayalı saf analog sinyal yolu.
  • Hemen performans için yama gerektirmeyen varsayılan yönlendirmelerle yarı modüler mimari.
  • Birinci ve ikinci nesil filtre tasarımı (yüksek geçiş/düşük geçiş ile tepe/rezonans).
  • Nihai sesler için değişken darbe genişlikleri ve halka modülasyonu ile 4 değişken osilatör şekli.
  • Tamamen analog üçgen/kare dalga LFO.
  • VCF ve VCA'nın modülasyonu için 2 analog Zarf Jeneratörü.
  • 16 sesli Poly Chain, 16 sesli polifoni için birden fazla synthesizer'ın birleştirilmesine izin verir.
  • Tam Eurorack çözümü - ana modül standart bir Eurorack kutusuna transfer edilebilir.
  • Tüm önemli parametrelere doğrudan ve gerçek zamanlı erişim sağlayan 36 kontrol.
  • Dış ses kaynaklarını işlemek için harici ses girişi.
  • MIDI kanalı ve Ses Öncelik seçimi ile kapsamlı USB/MIDI uygulaması.
  • 3 Yıl Garanti Programı*.
  • U.K.'da tasarlandı ve mühendislik yapıldı.


Yamaha CS-80

1976'da Yamaha, bireysel seslerde çalışan hız duyarlı tuşlara ve sonrasına sahip CS-80 8 sesli polifonik synthesizer'ını piyasaya sürdü. Analogue enstrüman bir kurdele denetleyiciye sahipti, bu da kullanıcının polifonik pitch bükümleri ve pürüzsüz glissandolar yapmasına izin veriyordu. Besteci Vangelis, Blade Runner ve Chariots of Fire film müziklerinde CS-80'i yoğun bir şekilde kullandı. CS-80, 1980 BBC dizisi Doctor Who tema şarkısında duyulan bas çizgisini de sağladı.

Sadece 1978'den 1983'e kadar üretilmesine rağmen, Korg synthesizer'ları Aphex Twin; Arcade Fire; BBC Radiophonic Workshop; Daft Punk; Depeche Mode; A Flock of Seagulls; Gorillaz; Orchestral Manoeuvres in the Dark; Snarky Puppy ve birçok ünlü sanatçı tarafından tercih edildi. Orijinalin tüm özelliklerine sahip olan ve hatta bazı ekstralarla ultra uygun fiyatlı bu övgüye değer synthesizer, K-2, neredeyse her sesi inanılmaz bir incelik ve kolaylıkla çıkarmanızı sağlar. Saf analog sinyal yolu, her biri 4 seçilebilir dalga formuna sahip çift otantik VCO, artı son derece esnek VCF ve VCA filtreleri ile K-2 muhtemelen en sevdiğiniz klavye olacak. K-2'ye sahip olmak, geçmişi kucaklamak ya da gelecekte iz bırakmak için kendi kişisel zaman makineniz olması gibidir!


Saf Analog Sinyal Yolu

K-2'yi mühendislikte büyük özen gösterildi, bu da orijinal VCO, VCF ve VCA tasarımlarına ve eşleşen transistörler ve JFET'lerle saf analog devreye sadık kalmasını içerir. Bu, detaylara yoğunlaşan dikkat, K-2'ye süper yağlı bas ve ana tonlardan çarpıcı efektlere - tüm hayal gücünüzdeki öteki dünyalı seslere kadar her şeyi kapsayan ultra esnek ses şekillendirme yeteneğini verir.


Sequential Circuits Prophet 5

Sequential Circuits, tüm yama ayarlarının anında hatırlanması için yerleşik hafıza depolama sunan ilk analog 5 sesli polifonik synthesizer olan Prophet 5'i tanıttı. Harika sesli Prophet 5, synthesizer dünyasını devrimleştirdi ve oldukça pahalı etiketi olmasına rağmen tüm zamanların en başarılı synth'lerinden biri haline geldi. Dave Smith ve J owen tarafından tasarlanan Prophet 5, Peter Gabriel, Philip Glass, Journey, The Cars, Thomas Dolby, Duran Duran, Gary Numan, Pink Floyd ve sayısız diğer sanatçı da dahil olmak üzere çok uzun bir sanatçı listesi tarafından tercih edilen klavye oldu.


Bu bizi 1977'ye getiriyor...

Klavyelere Olan Tutku

Kurucumuz Uli Behringer'ın klavyelere derin bir tutkusu var. 1961'de İsviçre'nin Baden kasabasında doğan Uli, annesinin dört yaşında ona piyano çalmayı öğrettiği müzikal bir ailede büyüdü. Babası, aile evinde devasa bir org inşa eden bir bilim adamıydı ve genç çocuğa elektronik hakkında her şeyi öğretti. Bu yüzden 17 yaşında Behringer, ilk synthesizer'ını - UB-1'i inşa etti. Daha sonra ses mühendisliği dalında bir derece arayışında kolejdeyken, Uli, üniversitenin yeterli stüdyo ekipmanı sağlayamaması nedeniyle oluşan boşluğu doldurmak için kendi elektronik bilgisini kullanarak kendi ekolayzerlerini ve sinyal işlemcilerini inşa etti. Ürünlerinin ne kadar iyi olduğu hakkında söylentiler yayıldı ve arkadaşları için ekipman inşa etmeye başladı - Behringer mirası başlamıştı. Gerisi, dedikleri gibi, tarih...


Kutudan Çıkar Çıkmaz Rock Yapın!

K-2'niz, bir tek yama kablosunu kaldırmadan hemen harika sesler yaratmanızı gerektirmeyen varsayılan sinyal yönlendirmesi sayesinde rock yapmaya hazır gelir. Yarı modüler mimari, 1980'lerin ve 90'ların ilham veren seslerine kolayca erişmenizi sağlar ve rock and roll tarihini yapan ilerici rock, dalga, EDM ve synth-pop müzik synthesizer parçaları - veya sizi kendi hakkınızda bir efsane yapacak inanılmaz yağlı ve orijinal sesler tasarlamak!

Çok Yönlü VCF

K-2'nin sesinin "kalbi" olarak tanımlanan Gerilim Kontrollü Filtre (VCF), hem yüksek hem de düşük geçiş kesim frekanslarıyla ve onların rezonans (tepe) ayarlarıyla deney yapma imkanı sunar. Yüksek geçiren filtre, kesim frekansının altındaki sinyallerin seviyesini azaltır, bu da düşük frekans içeriğini (temel ve daha düşük sıra harmonikleri) ortadan kaldırır. Düşük geçiren filtre tam tersini yapar; kesim frekansının üzerindeki sinyallerin seviyesini kontrol eder ve yüksek frekans içeriğini (yüksek sıra harmoniklerini) azaltır. VCF Tepe kontrolleri, geçiş frekansındaki sinyallere vurgu ekler, bu da çeşitli tonal renkler oluşturmaya yardımcı olabilir.

Vintage Osilatörler
Bu bölüm, K-2'nin Gerilim Kontrollü Osilatörlerinin (VCO'lar) özelliklerini açıklamaktadır. Bunlar gerçek ses dalgalarını üreten bileşenlerdir. K-2, ayarlanabilir darbe genişlikleri ve halka modülasyonu ile 4 değişken osilatör şekli sunar.

  • VCO 1: İlk osilatör, dört farklı dalga formu arasında seçim yapma imkanı sunar: üçgen, ters testere dişi, gürültü ve darbe. Darbe genişliği 4 oktav aralığında ayarlanabilir, kullanıcıya kare dalgalarından dar puls'lara kadar her şeyi ayarlama esnekliği sunar.
  • VCO 2: İkinci osilatör de dört dalga formu seçeneğine sahiptir: ters testere dişi, kare, dar pul ve halka. İki osilatör de çalışırken, daha karmaşık tınılar için halka modülasyonunu da kullanabilirsiniz. VCO 2'nin perdesi de bağımsız olarak değiştirilebilir, daha fazla ses esnekliği sağlar.
  • VCO Mikser: Bu işlev, VCO 1 ve VCO 2'nin seviyelerini ayarlamanıza olanak tanır, dengeli bir ses karışımı oluşturur ve geniş bir çeşitlilikte efektler üretir.


Bu özellikler, K-2'yi klasik vintage tonlardan deneysel tınılara kadar geniş bir ses yelpazesi üretebilen son derece çok yönlü bir sentezleyici yapar.


Zarflar, Lütfen

Zarflar dedik! K-2'nin Düşük Frekans Osilatörü (LFO), Modülasyon Jeneratörü, süpürülebilir 0.1 ile 22 Hz frekans aralığında seçilebilir bir Dalga Formu (ters testere dişi, üçgen, testere dişi) ve size inanılmaz sesler yapmanız için 2 ayrı Zarf jeneratörü özelliğine sahiptir! Zarf Jeneratörü 1, Gecikme, Saldırı ve Serbest Bırakma Süresi kontrolleri aracılığıyla frekans modülasyonunu etkilerken, jeneratör 2 kesim frekansı modülasyonunu ve Gerilim Kontrollü Yükselteç (VCA) nin genlik modülasyonunu ayarlar. Bu jeneratör için kullanılan düğmeler, benzersiz zarf şekillendirme kontrolü için Bekleme, Bozulma, Saldırı, Sürdürme ve Serbest Bırakma'dır.

16-Nota Poli Zinciri Hazır

Tek nota çalan (monofonik) bir enstrüman olmasına rağmen, K-2'nin 16-nota Poli Zinciri işlevi size 16 sesli polifoni için birden fazla sentezleyiciyi birleştirme olanağı sunar - ayrıca 1970'lerin ve 80'lerin önceki modellerine göre çok daha yüksek bir güvenilirlik ve stabilite sunar.

Eurorack Hazır

Yolculukların zorluklarına veya stüdyo hayatına dayanacak şekilde tasarlanan K-2'nizi, mevcut sisteminize mükemmel bir entegrasyon için standart bir Eurorack kasasına kolayca taşıyabilirsiniz.

Kontroller & Bağlantılar

Kendimize engel olamıyoruz - tıpkı sizin gibi biz de ekipman meraklılarıyız. Sayıları isteyenler için K-2'nin, müzik yaratımınıza yeniden keyif katan son derece sezgisel bir formatta düzenlenmiş 36 kontrolü bulunmaktadır.

Hayal Gücünüzü Serbest Bırakın

Zarfları sadece itmek değil, aynı zamanda onları oluşturmak söz konusu olduğunda, K-2 hayal gücünüze ses verir. Modern performans, klasik analog sesi çağırdığında - Behringer K-2'yi çağırır! Bayinizi ziyaret edin veya bugün çevrimiçi olarak K-2'nizi alın. MÜZİK bu kadar iyi hissettirmemişti!

Analog Sentezin Kısa Bir Tarihi

Modern sentezleyicinin evrimi, Rus fizikçi Lev Termen'in (Léon Theremin olarak da bilinir) Theremin adlı ilk elektronik müzik aletlerinden birini icat ettiği 1919'da başladı. Beach Boys'un ikonik hiti “Good Vibrations”da Theremin'in kullanımının harika bir örneğini duyabilirsiniz.

Ondioline

1930'ların sonlarında, Fransız müzisyen Georges Jenny, birçok sesi üretebilen monofonik bir elektronik klavye olan Ondioline'ı icat etti.

Mellotron

Mellotron, 1960'larda yüksek bir kabul gördü. Moody Blues'un “Days of Future Passed”, Beatles'ın “Strawberry Fields Forever” ve Rolling Stones'un “She’s a Rainbow” gibi klasik parçaları içerir.

Arp 2600

ARP Instruments, Inc. tarafından üretilen Arp 2600, 1970'lerden çıkan en başarılı sentezleyicilerden biriydi. Arp 2600, Star Wars karakteri R2-D2'nin sesini oluşturmak için bile kullanıldı.

Behringer K-2 Synthesizer Müşteri Yorumları

toplam 0 yorum

Henüz yorum yok

Bu ürün için henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yaparak diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsin.

Synthesizer Çok Satanlar