×

İslam Kültür Tarihinde Musiki Kitap Pehlul Düzenli

Temin Edilemiyor

İslam Kültür Tarihinde Musiki - Pehlul Düzenli

Bu eser, medeniyetlerin kimlik kartı olarak tanımlanan müzik konusunu ele almaktadır. bMüslümanların, inancın hayata yansıyan boyutunu, ilahi vahyin insani kültüre dönüşümünü temsil eden sanat gibi önemli bir konuda yüzeysel tartışmalardan kurtularak, konulara daha derinlikli bakmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

Tarihi insanlık tarihi kadar eski olan müzik çeşitli boyutlarıyla Kur'an-ı Kerim ve hadislere konu olmuştur. İlahi vahiy, insanoğlunun hayatının vazgeçilmez parçalarından olan bu sanat hakkında bir düzenlemede bulunmuştur. İslam alimleri ilgili ayet ve hadislerden hareketle kendi dönemlerindeki müzik icraları hakkında yorumlar yapmış, eserler telif etmiş, fetvalar vermişlerdir. Bu eser işte bu ayet, hadis, yorum ve fetvaları belirli bir tasnif içerisinde ele alarak incelemekte, kısa da olsa değerlendirmeler de bulunmaktadır.

Müzik kavramı, müziğin başlangıcı, tarihi ve felsefesi, İslam tarihindeki çeşitli uygulamaları, XX. yüzyılda müzik-İslam üzerine yazılmış makaleler yine eserde ele alınan diğer önemli konulardandır. Kur'an-ı Kerim tilavetinden, ezan, kamet, aşr-ı şerif ve dini ilahilere kadar pek çok konuda Müslümanları ilgilendiren müzik sanatı hakkında okuyucuyu bilgilendirmeyi, bu alanda teorik ve pratik çalışmalar yapmak isteyenlere bir nebze olsun yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Çalışma, yükselen İslam medeniyetinin yeniden inşasında bir kürek harç, bir yudum su olmak; ruhları karartan, beyinleri sulandıran, insanlığı karanlıklardan karanlıklara sürükleyen teknoloji medeniyetinin dehlizlerinden ve bunalımlarından kurtulmak isteyen günümüz insanına İslam'ın dirilten rühunu, diri ruhlar aracılığı ile bir kez daha sunabilmeye bir vesile olabilirse amacına ulaşmış olacaktır.

  • Türkçe
  • 416 Sayfa - 2. Hamur - Ciltsiz - 13 x 21 cm
  • ISBN : 9786055996758
  • 2014

İslam Kültür Tarihinde Musiki Kitap Pehlul Düzenli Müşteri Yorumları

toplam 0 yorum

Henüz yorum yok

Bu ürün için henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yaparak diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsin.

Araştırma & İnceleme Çok Satanlar