×

Rode Wireless GO II Single Telsiz Mikrofon Sistemi

Marka: Marka Sahibi : Avustralya Üretim: Üretim Yeri : Avustralya
Temin Edilemiyor

Wireless GO II single, Wireless GO II'nin sadece bir vericiye sahip olan sürümüdür. Orijinalinin tüm teknik özelliklerine sahip olan bu sürüm solo içerik üreticileri için idealdir. Sistemin alıcı orijinal sistemdekinin aynısı olduğundan bir diğer verici gerektiğinde kolaylıkla eşlenebilir. !!

**************************************************************

Dünyanın en küçük ve gerçek telsiz mikrofon sistemi yeniden doğdu. Wireless GO II sistemi iki verici ve bir alıcıdan oluşan son derece kullanışlı, ultra kompakt bir telsiz mikrofon sistemidir. Orijinal Wireless GO'da bulunan profesyonel ses kalitesine, benzersiz form faktöre ve patentli teknolojiye sahip olan Wireless GO II çok çeşitli içerik üretme uygulamaları için idealdir.

Wireless GO II üzerinde birçok güçlü özellik barındırmaktadır; Kameralar, taşınabilir cihazlar ve bilgisayarlar ile universal uyumluluk, 200 metreye kadar genişleyen menzil, geliştirilmiş iletişim stabilitesi, cihaz üzerinde kayıt imkanı (Her iki vericide ayrı ayrı) vb.

Göze Çarpanlar

  • İki ayrı ses kaynağını ayrı ayrı kayıt edebilen çift kanal telsiz mikrofon sistemi
  • Series IV 2.4 GHz dijital iletişim, 128-bit şifreleme, 200 metreye kadar kristal berraklığında ses, yoğun RF ortamlarında stabil çalışma için optimize edilmiş
  • 3.5 mm TRS analog, USB-C ve iOS dijital çıkış
  • Cihaz üstüne 24 saate kadar kayıt imkanı
  • Her kanalı ayrı ayrı veya birleştirerek kayıt etme imkanı
  • Güvenlik kanalı, esnek kazanç kontrolü (üç adımlı pad, on adıma arttıtılabilir)
  • Dahili doldurulabilir li-ion pil, 7 saate kadar çalışabilme
  • Avustralya yapımı


Rakipsiz Kullanışlılık

Wireless GO II kablosuz kullanım kolaylığını yepyeni zirvelere taşımaktadır. 3.5mm lik TRS analog çıkışı ile kameralara bağlanan Wireless GO II, USB-C çıkışı üzerinden akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlara bağlanabilir. Wireless GO II içerik üretimi, film yapımı, kamera’ya karşı veya sahnede sunumlar, vloging, canlıyayın ve youtubing gibi birçok farklı alanlarda rahatlıkla kullanılabilir.

Ultra kompakt kablosuz ses

Wireless GO II orijinal Wireless GO’nun aynı boyutlarında; cep boyu bir boyutta gelmektedir. Alıcı ile vericiler 32 gr. dan az ağırlıkları ile  kamera çantanızda hemen hemen hiç yer kaplamazlar. Beraberinde gelen  taşıma çantası herşeyi derli toplu tutmanızı sağlar. Wireless GO II’nin eşsiz clip tasarımı kıyafet, kamera üstü, mobil kamera rig’i, boom sopası veya herhangi bir cold-shoe aksesuarına rahatlıkla takılmasını sağlayarak her türlü kayıt senaryosunda ultra kompakt telsiz çözüm sunar.

Profesyonel ses. Prüzsüz Bağlantı

Wireless GO II profesyonel kalitede sesi çok kolay kullanım ile birlikte verebilmek üzerine tasarlanmıştır. Her kullanımda kolaylık getirmesi açısından alıcı ile vericiler önceden birbirlerine eşleştirilmiş olarak gelmektdirler. RODE’un 128-bit şifrelenmiş Series IV 2.5 Ghz dijital iletişimi 200 metreye kadar bir menzil sunmakta olup yüksek RF aktivitesi olan yoğun alanlarda (AVM’ler, okullar, kongre merkezleri gibi) son derece stabil bir bağlantıyı garantilemektedir.

Her verici üzerinde gerçek kablosuz kayıt için yüksek kaliteli omnidirectional condenser bir kapsül ve opsiyonel lavalier mikrofon bağlantısı için 3.5mm TRS giriş bulunmaktadır. Ek olarak Wireless GO II ile birlikte rüzgarlı havalarda kullanmak üzere çevir-kilitle şeklinde monte edilebilen tüylü rüzgarlık gelmektedir. Wireless GO II ile her durumda kristal berraklığında profesyonel ses artık çok kolay.

RODE Central yazılımı

RODE Central ile Wireless GO II'nin gelişmiş özelliklerini kullanabilirsiniz. Bu kullanımı basit yazılım ile cihaz özelliklerini ayarlayabilir, kayıtlara ulaşıp onları optimize edebilir veya dışarı aktarabilir, fonksiyonları açıp kapatabilir ve firmware güncellemesi yapabilirsiniz. Bu yazılım hem Mac hem de Windows bilgisayarlar için ücretsiz olarak indirilebilen bir yazılımdır.

Daha fazla özellik. Daha fazla esneklik

Wireless GO II'yi RODE Central'a bağlayarak bir çok özelliğe ulaşabilirsiniz. Güvenlik kanalı; bu özellik sayesinde ikinci bir kanal -20dB kazanç ile ana kanal ile birlikte ayrı olarak kaydedilerek bir güvenlik kaydı oluşturur. Mute Lock; özelliği sayesinde vericileri yanlışlıkla mute edilmesi önlenir. Fine Gain Control; ile üç aşamalı pad on aşamalı pad'e dönüşür.

RODE Connect

Rode Connect Wireless GO II dahil olmak üzere birçok RODE mikrofon ile uyumlu olan, ücretsiz bir canlı yayın ve podcasting yazılımıdır. RODE Connect bilgisayarınız ile çok daha kolay bir şekilde canlı yayın ve kayıt yapmanızı sağlar.

RODE Connect 4 katılımcıya kadar destek verebilmektedir. Böylelikle iki adet Wireless GO II ile 4 kişilik podcast yapabilirsiniz.

***************************************

Çift Kanallı Alıcı

Wireless GO II, iki ses kaynağını tek bir cihaza kaydetmek için her iki vericiyi de bağlamanıza olanak sağlayan çift kanallı bir alıcıya ve iki vericiye sahiptir. Alışılmışın dışında, vericiler alıcıyla otomatik olarak eşleştirilmiş şekilde gelir ve hangi kanala tahsis edildiklerini hatırlar, böylece eşleştirme konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Alıcının LED ekranı; sol ve sağ altta her bir vericinin batarya ömrünü, sinyal gücünü ve giriş seviyesini; ortada ise alıcının batarya ömrünü, arka ışık modunu ve de çıkış kazancını gösteren simgelerin olduğu bölüme ayrılmıştır. Bunun üstünde ise, alıcı için çıkış seviye ölçme göstergesi bulunur; bu, kameranıza veya kayıt cihazınıza giren seviyeleri kontrol etmenizi kolaylaştırır ve sinyalinizin çok sıcak (yüksek) olmamasını sağlar.

Wireless GO II'yi Açma ve Eşleştirme

Wireless GO II'yi açmak için alıcıda yer alan güç düğmesini basılı tutmanız yeterlidir. Vericileri alıcıyla eşleştirmek için vericilerdeki güç düğmelerinin her birini basılı tutun. Vericiler açıldıktan sonra, otomatik olarak alıcıyla eşleşirler. Bu birkaç saniye sürer.

Eğer bir vericinin alıcıyla bağlantısı kesilirse, vericideki mavi ‘?’ simgeli LED yanıp sönecek ve ilgili kanalın simgeleri alıcıda kararacaktır; bu da hangisini yeniden bağlamanız gerektiğini belirlemenizi kolaylaştıracaktır.

Eğer bir vericiyi alıcıya tekrardan bağlamanız gerekirse, eşleştirme modunu etkinleştirmek için alıcıdaki eşleştirme tuşunu ('?') üç saniye basılı tutun, sonra da vericideki güç düğmesine bir kez tıklayın ve birkaç saniye bekleyin.

Bir vericinin bağlantısını kesmek için ise, eşleştirme tuşuna bir kez basarak vericiyi seçin, sonra da eşleştirme düğmesini üç saniye basılı tutun.

RØDE sistem IV 2.4 GHz Serisinin Dijital İletimini Anlama

Wireless GO II, RØDE'un yepyeni 128 bit şifrelemeli  seri  IV 2.4 GHz dijital iletişim teknolojisini kullanır. Bu, 200 metreye kadar (görüş hattında) genişletilmiş bir iletim mesafesine ulaştırır. Wireless GO II, yoğun kentsel mekanlar, alışveriş merkezleri, üniversiteler, kongre merkezleri ve ofisler dahil olmak üzere çok fazla RF etkinliğinin olduğu ortamlarda oldukça stabil bir çalışma için optimize edilmiştir; böylece bağlantının kopması konusunda daha az endişelenebilir ve keydettiklerinize  daha fazla odaklanabilirsiniz.

Birleştirilmiş / Ayrık Mod (Merged / Split Mode)

Wireless GO II,  'birleştirilmiş' ya da 'ayrık' modda kayıt yapma seçeneği sunar. Bu, her bir vericiyi çıkıştaki ayrı kanallara kaydetmenize veya her ikisini tek bir çıkışta birleştirmenize olanak tanır.

'Birleştirilmiş' ve 'ayrık' mod arasında geçiş yapmak için alıcıdaki her iki düğmeyi üç saniye basılı tutun ve LED ekran üzerinde yer alan çıkış seviyesi ölçerine göz atın.

Seviye ölçerlerde iki metre görüntülendiğinde, 'Ayrık (Split)' modda olursunuz. Böylece her iki vericinin Wireless GO II'nin çıkışında ayrı kanallara (sol ve sağ) kaydedilmesi sağlanır, Böylelikle  post-prodüksiyonda her iki kanalı ayrı ayrı işleyebilme imkanı sağlanır. Her bir ses kaynağını birbirinden ayrı olarak düzenlemeniz ve miks yapmanız gereken iki kişilik görüşme durumlarında bu özellik hayat kurtarıcıdır.

Seviye ölçerde sadece bir metre olduğunda ise, 'Birleştirilmiş (Merged)' modda olursunuz. Bu, iki vericinin tek bir çıkışta birleştirildiği anlamına gelir. Eğer sadece bir verici kullanıyorsanız ve sesin kayıt cihazının her iki kanalına da kaydedilmesini istiyorsanız veya eğer güvenlik kanalını kullanıyorsanız (daha fazla bilgi için aşağıyı inceleyin), bu özellik harikadır. Wireless GO II'yi canlı bir sunum kurulumunda kullandığınızda da bu çok kullanışlıdır.

Post-prodüksiyonda sesi nasıl içe aktaracağınız ve ayıracağınız hakkında daha fazla bilgi için, 'Kameranıza İki Mikrofon Nasıl Kaydedilir' konulu bu blog gönderisini inceleyebilirsiniz.

Kanal Seçimi ve Sessiz Ayarı

Kanal Seçimi
Daha önce belirtildiği gibi, alıcı üzerindeki eşleştirme düğmesine basarak iki verici arasında geçiş yapabilirsiniz. Tek bir tıklama 1 numaralı vericiyi, ikinci bir tıklama 2 numaralı vericiyi seçecek ve üçüncü bir tıklama ise kanal seçiminden çıkacaktır. Bunun sadece vericiler açıkken ve alıcıyla eşleştiğinde çalışacağını unutmayın. Bu; vericileri bağlamanıza, bağlantıyı kesmenize ve de sessize almanıza olanak tanır.

Alıcı Yoluyla Sessiz Ayarı
Kanal seçimi yoluyla istenen verici seçildikten sonra, sesi kapatmak için kazanç kontrolü/sessiz düğmesine bir kez tıklayın. Kamera operatörünün vericilerden birinin sesini aniden kapatması gerektiğinde, bu özellik oldukça işe yarayacaktır.

Verici Yoluyla Sessiz Ayarı
Sesi verici aracılığıyla da kapatabilirsiniz. Verici alıcıyla eşleştirildiğinde, sesi kapatmak ve açmak için vericinin güç düğmesine bir kez tıklayın. Bu özellik, konuşmacı veya sunucu kendi sesini kapatmak istediğinde kullanışlıdır.

Verici üzerinden sessize alma özelliğinin yalnızca güç düğmesi 'sessiz' moduna ayarlandığında aktif duruma geçtiğini unutmayın. Bu özellik, vericinin güç düğmesinin varsayılan işlevidir ve RØDE Central aracılığıyla değiştirilebilir (daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz).

Aygıt Bağlantısı
Kameralara Bağlantı

Wireless GO II'yi 3.5 mm’lik TRS girişi olan kameralara ve diğer cihazlara bağlamak için SC5 kablosunu kullanın. Eğer mikrofonu XLR girişli bir cihaza bağlamanız gerekirse, VXLR Pro gibi bir adaptör kullanın.

Bilgisayarla Bağlantı

Wireless GO II’nin alıcısını, USB-A girişi olan herhangi bir bilgisayara bağlamak için, USB-C’den USB-A’ya kablo kullanın (USB-C girişi olan bilgisayarlar için USB-C’den USB-C’ye kablo kullanın), ardından ses ayarlarına gidin ve giriş aygıtınız olarak 'Wireless GO II RX'ı seçin. Bu, aslında Wireless GO II alıcısını kablosuz bir USB ses kartına dönüştürür.

Mobil Cihazlarla Bağlantı
Wireless GO II'yi akıllı telefona veya tablete bağlamak için ek kablolara ihtiyacınız olacaktır. Lightning girişi olan iOS aygıtları için SC15 veya SC19'u kullabilirsiniz. Wireless GO II, MFi sertifikasına sahiptir; yani herhangi bir iOS cihazıyla sorunsuz bir şekilde etkileşim kurar. Android ve USB-C girişi olan diğer cihazlar için SC16 USB-C‘den USB-C’ye kablo kullanın.

Not: Wireless GO II'yi iOS aygıtına bir Lightning portuyla bağlamak için, ya SC15 ya da SC19 gibi bir RØDE Lightning Aksesuar Kablosu kullanmanız gerekir. Standart USB-C’den Lightning’e olan kablolar Wireless GO II ile uyumlu değildir.

İpucu:
Wireless GO II'yi, 3.5 mm’lik analog TRS çıkışı yerine USB-C aracılığıyla akıllı telefona veya tablete bağlamak, bazı faydalı özelliklere erişmenizi sağlar:

Yüksek kaliteli ses çıkışı: USB-C çıkışını kullanmak, kayıt cihazının analog giriş devresini atlayarak, optimum kalite için direkt dijital sinyal aktarımı sağlar.

Kulaklık kontrolü: USB-C çıkışının kullanılması 3.5 mm çıkışın serbest kalmasını, böylece kayıt sırasında kulaklıklarınızı takabilir ve sesinizi duyabilirsiniz. Kulaklığınızın sesini ayarlamak için kazanç ayarını dahi kullanabilirsiniz.

Kazanç Kontrolü

Wireless GO II, kayıt cihazınızda clip veya bozulmayı önlemek için alıcının çıkışını hassas bir şekilde ayarlamanıza izin veren esnek kazanç kontrollerine sahiptir.

Kazanç kontrolü alıcının üzerinde bulunur. Bu, çıkış seviyesini 12 dB'lik adımlarla kısan üç aşamalı bir peddir. Kazanç kontrol düğmesine bir kez tıklayarak, yüksek (0dB), orta (-12dB) ve düşük (-24dB) kazanç ayarları arasında seçim yapabilirsiniz. Ekranın ortasındaki seviye simgesi, hangi kazanç ayarının seçildiğini gösterir. Ek bir hassas kazanç kontrol modu da RØDE Central uygulamasında etkinleştirilebilir. Daha fazla bilgi için aşağıya bakın.

Kazanç kontrolünün, dijital USB-C çıkışını değil, Wireless GO II'nin yalnızca 3.5 mm’lik çıkışını etkilediğini unutmayın. Eğer Wireless GO II'yi bir akıllı telefonla ya da bilgisayarla kullanırsanız ve kazancı ayarlamanız gerekirse, bunu kayıt yazılımında veya uygulamanızda yapın.

İpucu:

Kaydederken en temiz sinyali elde etmek için, kameranızdaki kazancı mümkün olduğu kadar düşük ayarlamanız ve ardından gerekirse sinyali artırmak için Wireless GO II üzerindeki kazanç kontrolünü kullanmanız önerilir. Kameralar genellikle oldukça hassas olan düşük kaliteli, gürültülü ön amplifikatörlere sahiptir, bu yüzden iyi kayıt seviyeleri elde etmek için kameralara güvenmemek en iyisidir.

Batarya Ömrü ve Güç Tasarrufu Modu
Arka Işık Kontrolü / Güç Tasarrufu Modu

Batarya ömrünü korumak için alıcıdaki güç tasarrufu modunu etkinleştirebilirsiniz. Bu etkinleştirildiğinde, LED arka ışığı 10 saniye boyunca aktif olmadığında kapanacaktır.

Güç tasarrufu modunu kapatmak için güç düğmesine bir kez tıklayın. Artık arka aydınlatma ışığı her zaman açık kalacaktır. Küçük güneş simgesi, güç tasarrufu modunun devreye girip girmediğini gösterir (dolu : devre dışı).

Batarya ve Şarj

Wireless GO II'nin hem vericileri hem de alıcılarının her biri, yedi saate kadar dayanabilen dahili bir lityum-iyon bataryaya sahiptir. Bir vericide batarya azaldığında, bataryanın LED'i yanıp sönmeye başlar. Çok düşük olduğunda, daha hızlı yanıp söner.

Alıcı ekranındaki her bir ünite için batarya seviyesi simgeleri bulunur. Batarya tamamen şarj olduğunda, yeşil bir çizgi gösterecektir. Bu, batarya seviyesi düşük olduğunda sarı renge, çok düşük olduğunda ise kırmızıya döner. Wireless GO II, USB kabloları kullanılarak şarj edilebilir. Şarj olurken, vericilerdeki batarya LED'i yanıp söner ve alıcıdaki batarya seviyesi simgesi bir şimşek işareti gösterecektir. Wireless GO II'yi şarj olurken de kullanmaya devam edebilirsiniz.

Rüzgarlık Kullanımı

Her bir verici, yüksek kaliteli yerleşik çok yönlü kondenser kapsüle sahiptir. Bunlar, sesi her yerden oldukça detaylı bir şekilde almak için tasarlanmış hassas mikrofonlardır.

Açık havada veya rüzgarlı ortamlarda kayıt yaparken, kapsülleri korumaya yardımcı olması ve kaydınızdaki rüzgar ya da arka plandaki gürültüyü azaltması için tüylü rüzgarlıkları kullanmanız önerilir.

Wireless GO II, üç tüylü rüzgarlık ile birlikte gelir. Bunlar, sağlam bir bağlantı sağlamak için tamamıyla yeniden tasarlanmış olup, şiddetli rüzgarda dahi vericilerinizden düşmeyecektir.

Bunları güvenli bir şekilde takmak için rüzgarlıktaki iki beyaz noktayı alıcıdaki siyah noktalarla hizalayın, ardından rüzgarlığı aşağıya bastırın ve yerine yerleştirmek için döndürün. Bunları kaldırmak için ise bu işlemin tersini yapın.

RODE Central

RØDE Central, Wireless GO II için her yerde komple cihaz konfigürasyonu yapabilmenizi sağlayan, kullanımı kolay, masaüstü ve mobile uyumlu bir yardımcı uygulamadır.

Uygulama ile yapabilecekleriniz;

  • Yerleşik kayıt işlevi konfigürasyonu
  • Güvenlik kanalı, hassas kazanç kontrolü ve daha fazlası dahil olmak üzere gelişmiş özelliklerin kilidini açma
  • Ø düğmesinin işlevinin değiştirilmesi


Ayrıca, kayıtları optimize etmenize ve dışa aktarmanıza, cihaz bilgilerine erişmenize ve en son sürüm yazılıma güncelleme yapabilmenize olanak sunar. Wireless GO II'nin tüm potansiyelinden yararlanmak için bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Rode Wireless GO II Single Telsiz Mikrofon Sistemi Müşteri Yorumları

toplam 0 yorum

Henüz yorum yok

Bu ürün için henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yaparak diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsin.

Telsiz Mikrofon Setleri Çok Satanlar