×

Yanagisawa T-992 Tenor Saxophone Tenor Saksofon

Marka: Marka Sahibi : Japonya
Temin Edilemiyor
Tür
: Tenor

Yanagisawa'nın T992 bronz modelleri genellikle markanın en iyi modelleri olarak anılır. Bronz metal, klasik eski Amerikan saksafonlarına benzetilen daha koyu, sıcak bir ton sunar. Çekirdekte 901 serisine benzer olmalarına rağmen, tamamen kaburga monteli tuşlar ve ayarlanabilir metal zil tuşu tamponları gibi üstün, yükseltilmiş özellikler sunarlar, bu da daha yüksek seviyede ton bütünlüğüne ulaşmayı mümkün kılar.

  • Anahtar: Bb
  • Menzil: Düşük Bb'den Yüksek F#'ye
  • Gövde: Bronz
  • Kavis: Bronz
  • Zil: Bronz
  • Tuşlar: Pirinç
  • Yüzey İşlemi: Lake
  • Boyun: Bronz
  • Boyun Tipi: Çıkarılabilir Boyun
  • Kılıf: Deri Kaplı, Ahşap Kabuk


Çift Kol
Zil Tuşlarında çift kolların kullanılması, ton deliği kabının bükülme veya bozulma olasılığını ortadan kaldırarak ton deliklerinin tamamen kapalı kalmasına yardımcı olur. Bu, güvenilir performansı ve ton bütünlüğünü sağlamaya yardımcı olur.

ZIL DESTEGI
Dengeli Üç Nokta Destek
Zil ve gövde, üç noktalı, dengeli bir destek ile sıkıca bağlanmıştır, bu da yapısal esneklik ve sert rezonans sağlar, hatta fortissimo istendiğinde bile.

ZIL TUŞU TAMPO NU
Metal Ayarlanabilir
Zil tuşlarında kullanılan tamponlar metalden yapılmıştır - bu nedenle plastikten daha uzun ömürlü ve doğru olurlar - ve tamamen ayarlanabilirler. Bu, zil ton deliklerinin açıklığının kontrolünüz altında olması anlamına gelir.

DELİK VE TON DELİKLERİ
Yanagisawa Standardı

PİRİNÇ / MALZEME
Yanagisawa Standardı

C# - BB - B TUŞLARI
C# - Bb Salıncaklı Tuş
C# ve Bb tuşları, bu tonlar arasında optimal hız ve akıcılık sağlayan bir salıncaklı masa / tahterevalli mekanizmasına sahiptir.

KAZIMA
Elle Kazınmış
Her Yanagisawa saksafonu, yüksek derecede yetenekli ustalar tarafından el ile kazınır.

F YARDIMCI TUŞU
Bu mekanizma, saksafonun düşük menzillerinde çalarken pedlerin uygun bir şekilde kapanmasını sağlar.

ÖN F TUŞU
Yanagisawa Standardı

TUŞ SÜSLEME
Beyaz Kabuk Kaplama
Bir çalgıcının parmakları, oyulmuş beyaz kabuk tuşların içinde rahatça dinlenir. Beyaz kabuk ayrıca enstrümanın güzelliğini artırır ve aynı zamanda çalgıcının teknik geçişler sırasında parmaklarının kaymasını engeller.

TUŞ İŞÇİLİĞİ
Kaburga Monteli
Bu, tuşların bir kaburga plakasına monte edildiği geliştirilmiş bir tasarımdır, bu plaka da gövdeye monte edilir. Bu sadece tuşlara ek güç sağlamakla kalmaz, aynı zamanda geliştirilmiş rezonans ve tonal istikrarın ek bir avantajını sunar.

AĞIZLIK
Ebonit Ağızlıklar
Ebonit ağızlıklar, sıcak tonları ve bir topluluğa sorunsuz bir şekilde uyma yetenekleri nedeniyle tercih edilir. Ancak, çalgıcılar kendi seslerini keşfettikçe, başka bir tür ağızlık kullanmaya geçmek yeni tonal olasılıkların bir dünyasını açabilir. Metal ağızlıklar genellikle kalabalıktan sıyrılmaları gereken caz çalgıcıları veya solistler tarafından tercih edilir.

OCTAVE TUŞU TİPİ
Altta Kalmış
Altta kalmış bir oktav mekanizması, çok daha hızlı, daha duyarlı bir aksiyonu olduğu düşünülür. Ayrıca üretmek için daha karmaşık ve daha pahalı bir sistemdir. Bu yüzden altta kalmış oktav tuşları, 991 / AWO10 serisinden itibaren saksafonlarda bulunabilir.

OCTAVE SİSTEMİ
Fluororesin Yapışmaz Mekanizma
Standart oktav tuşu mekanizmaları zamanla yapışkan olabileceğinden, Yanagisawa'nın flouroresin, yapışmaz kaplaması güvenilir bir aksiyon sağlar ve yapışkanlık olmaz.

PAD REFLEKTÖR
Metal Reflektörler
Metal reflektörler, standart plastik reflektörlerden bir iyileştirmedir ve tonun berraklığını artırır ve tüm dinamik aralık boyunca çalma yanıtını iyileştirir.

PAD TİPİ
Hava Geçirmez Su Geçirmez Pad
Yanagisawa'nın mükemmel su geçirmez pedi tamamen hava geçirmez, bu da enstrümanın ton bütünlüğüne tam güven sağlar, ayrıca su geçirmez malzeme ped ömrünü büyük ölçüde uzatır.

PALM TUŞ PLAKASI
Palm Tuş Plakası
Palm tuş plakası, yüksek menzil rezonansı, akustik derinlik, ek projeksiyon ve ek tonal istikrar sağlar.

PİVOT VİDALAR
Noktalı Pivot Vidalar
Yanagisawa saksafonlarında tüm merkez kollarda özel noktalı pivot vidalar kullanılır. Bu vidalar, merkez kolların istikrarını kesinlikle korur ve çok yüksek hassasiyetli bir aksiyon elde etmeye yardımcı olur.

SAĞ PİNKY TUŞU
Yanagisawa Standardı

SAĞ YAN TUŞU
Yanagisawa Standardı

YAY TİPİ
Mavi Çelik Yaylar
Mavi Çelik Yaylar, paslanmaz çelikten - diğer çoğu saksofonda kullanılan- daha iyidir, çünkü gerilimi daha etkili bir şekilde tutarlar ve bu nedenle tuş eylemini geliştirirler.

Yanagisawa T-992 Tenor Saxophone Tenor Saksofon Müşteri Yorumları

toplam 0 yorum

Henüz yorum yok

Bu ürün için henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yaparak diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsin.