Conn AS651 Alto Saksofon
Conn AS651 Alto Saksofon
- Akustik boyun
- Bakır gövde ve perdeler
- Ayarlanabilir baş parmak dayanağı
- Altın rengi lake kaplama
- Yüksek F# perdesi
- C#/Bb bağlantılı table perdesi
- Pisoni pedler
Darbeye dayanıklı hafif taşıma kutusu, Amerikan yapımı ağızlık, ağızlık bileziği ve ağızlık kapağı dahildir.
Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski bando enstrümanları üreticisi olan C.G. Conn, kurulduğu günden bu yana teknolojik ve müziksel yatırımları ile enstrüman imalat sanayiinde çığır açmıştır.
Nefesli enstrüman çalmak isteyen veya çalan, öğrenciden müzik eğitimcisine, amatörden profesyonele herkese müzikal ihtiyaçlarını karşılamayı her zaman hedefleyen bir endüstri lideri konumundadır.
1873’ün bir Cumartesi akşamı, Amerikan İç Savaşı gazisi olan emekli albay Charles Gerard Conn bir kavgaya karışır ve dudağı yaralanır. Bu durum Elkhart, Indiana’daki 'Brick Brown Bandosu'nda kornet çalan gazi albay Conn için ciddi bir problem yaratmıştır. Artık eskisi gibi rahat çalamamaktadır.
Bu problemi çözmeyi kafasına koyan Conn, plastikten yapılmış özel bir ağızlık üzerinde çalışmaya başlar. Daha sonra patentini alacağı bu ağızlık diğer müzisyenlerin de dikkatini çeker. Arkadaşları için birkaç ağızlık yapan Conn’dan diğer müzisyenlerin de talebi olur; eski bir dikiş makinesini torna tezgahına dönüştürerek üretimi arttırır.
1875 yılında, enstrüman yapımcısı olan Fransız Dupont, Conn’un dükkanına uğrar ve birkaç enstrümanını tamir etmek istediğini söyler. Birkaç gün süren tamiratlar sonrasında Conn, kendisinin de enstrüman yapabileceğine karar verir ve o yıl 20 metrekarelik dükkanında Amerikan yapımı ilk korneti üretir.
1879’a gelindiğinde, dükkanını büyüten Conn, enstrüman imalatına profesyonelce başlamıştır. 1888 yılında Avrupa'dan 15 kişilik enstrüman yapımcısı getirir, onlara gerekli olan her türlü malzeme ve teçhizatı temin eder ve en iyi enstrümanları yapmalarını sağlar.
Yapımcıların uzmanlığı, albayın hırsı ve yetenekleri ile üretime başladıktan kısa süre sonra, imal ettikleri enstrümanların işçiliği ve tonal mükemmellikleri sayesinde 1893 yılında Chicago’daki Columbia Fuarı'nda çeşitli ödüllere layık görülürler.
Artık işler büyümüş ve Conn, atölyesini fabrikaya dönüştürmüştür; çok daha büyük ve teknolojik olarak daha donanımlı bir fabrika.
Conn’un ünü günden güne büyümekte ve artık ziyaretçileri arasında dünyaca ünlü bando şefleri ve müzisyenler bulunmaktadır. John Phillip Sousa, Patrick Gilmore, Herbert Clarke, Arthur Pryor, A. Liberati bunlardan bazılarıdır.
Artık dünyaca ünlü bir firmanın patronu olan Albay'ın enstrümanları zirveye ulaşmıştır. Elkhart’taki tiyatro ve konser salonlarında çalınan Conn enstrümanları, Avrupa'daki kralların ve kraliçelerin bandolarında yer almaktadır.
1907 yılında Conn, dünyanın en büyük bakır nefesli enstrümanı olan "Immensaphone"u üretir. 12 feetten büyük ağızlığı ve 30 feet uzunluğu olan bu dev enstrüman tarihe geçmiştir. Ayrıca dünyanın en büyük davulunu; büyük tonajlı gemilerde bulunan uyarı kornası gibi ses çıkaran devasa tubayı ve tek kollu ünlü müzisyen Al Miller için özel olarak imal ettiği saksofonu da üretmiştir.
1875’de Amerikan yapımı ilk trompeti üreten Conn, hayatı boyunca birçok ilke imza atmıştır; ilk Amerikan yapımı saksofon, ilk çift ağızlı eufonium, ilk suzafon ve diğerleri.
1915 yılında Albay Conn, firmanı C.D. Greenleaf’e satar. Greenleaf, okullarda enstrümant
Conn AS651 Alto Saksofon
- Akustik boyun
- Bakır gövde ve perdeler
- Ayarlanabilir baş parmak dayanağı
- Altın rengi lake kaplama
- Yüksek F# perdesi
- C#/Bb-connected table perdesi
- Pisoni pedler
Darbeye dayanıklı ve hafif taşıma kutusu, Amerikan yapımı bek, bek bileziği ve bek kapağı dahildir.
Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski bando enstrümanları imalatçısı olan C.G.Conn firması, kurulduğu günden bugüne teknolojik ve müziksel yatırımları ile enstrüman imalat sanayiinde çığır açmıştır.
Nefesli enstrüman çalmak isteyen veya çalan, öğrencisinden müzik eğitimcisine, amatöründen profesyoneline herkese müzikal ihtiyaçlarının karşılığını vermeyi her zaman sunan bir endüstri lideri konumundadır.
1873’ün bir Cumartesi akşamı, Amerikan Sivil Savaşı gazisi olan emekli albay Charles Gerard Conn bir kavgaya karışır ve dudağı yaralanır; bu durum Elkhart, Indiana’daki 'Brick Brown Bandosu'nda kornet çalan gazi albay Conn için ciddi bir problem yaratmıştır, eskisi gibi rahat çalamamaktadır.
Bu problemi çözmeyi kafasına koyan Conn, plastikten yapılmış özel bir ağızlık üzerinde çalışmaya başlar. Daha sonra patentini alacağı bu ağızlık diğer müzisyenlerin de dikkatini çeker. Arkadaşları için birkaç ağızlık yapan Conn’dan diğer müzisyenlerin de talebi olur; eski bir dikiş makinesini torna tezgahı haline getirerek daha çok üretmeye başlar.
1875 yılında, enstrüman yapımcısı olan Fransız Dupont, Conn’un dükkanına uğrar ve birkaç enstrümanını tamir etmek istediğini söyler. Birkaç gün süren bu tamiratlar sırasında kendisinin de enstrüman yapabileceğine karar veren Conn, o yıl 20 metrekarelik dükkanında Amerikan yapımı ilk korneti üretir.
1879’a gelindiğinde dükkanını artık metrekarelerce büyütmüş ve enstrüman imalatına profesyonelce başlamıştır. 1888 yılında Avrupa'dan 15 kişilik enstrüman yapımcısı getirir, onlara gerekli olan her türlü malzeme ve teçhizatı temin ederek yapabilecekleri en iyi enstrümanları yaptırmaya başlar.
Yapımcıların uzmanlıkları, albayın hırsı ve marifetleri ile üretime başladıktan kısa süre sonra imal ettikleri enstrümanların hem işçiliği hem de tonal mükemmellikleri sayesinde 1893 yılında Chicago’daki Columbia Fuarı’nda çeşitli ödüllere layık görülürler.
Artık işler iyice büyümüş ve Conn, atölyesini fabrikaya çevirmiştir; eskisinden çok daha büyük ve teknolojik olarak daha donanımlı bir fabrikada...
Namı günden güne büyüyen Conn’un artık ziyaretçileri dünyaca ünlü bando şefleri ve müzisyenlerdir, John Phillip Sousa, Patrick Gilmore, Herbert Clarke, Arthur Pryor, A. Liberati bunlardan bazılarıdır.
Albay artık dünyaca ünlü bir firmanın patronu olmuştu ve enstrümanlarının ünü zirvedeydi. Elkhart’taki tiyatro ve konser salonlarında çalınan Conn enstrümanları artık Avrupa'da kralların ve kraliçelerin bandolarında yer almaktaydı.
Değişik enstrümanlar albayın her zaman dikkatini çekmişti, 1907 yılında dünyanın en büyük bakır-nefesli enstrümanı olan “Immensaphone”u üretti. 12 feet ten büyük kalağa sahip 30 feet uzunluğundaki bu dev enstrüman tarihe geçmiştir; bunun yanında ayrıca dünyanın en büyük davulu; büyük tonajlı gemilerde bulunan uyarı kornası gibi ses çıkaran devasa tubası ve tek kollu ünlü müzisyen Al Miller için özel imal ettiği saksafonu bunlardan birkaçıdır.
1875’de Amerikan yapımı ilk trompeti üretmesinden sonra Conn, hayatı boyunca hep ilklere imza atmıştır; ilk Amerikan yapımı saksafon, ilk çift kalaklı efanyum, ilk suzafon ve diğerleri...
1915 yılında Albay, Conn firmasını C.D.Greenleaf ‘e satar. Greenleaf okullarda enstrümantel müziğin gelişmesi gerektiğini fark ederek ileri görüşlülüğünü ve enerjisini bu yönde kullanmaya karar verir ve Conn’a yenilikler katar. Birçok okulun bando direktörlüğü ile bizzat ilgilenerek ihtiyaçlarını giderir ve Conn’un okullara da yayılmasını sağlar.
Bugün dünyadaki birçok enstrüman markası, başarılarını Conn’un yeniliklerine ve icatlarına borçludur ve Conn enstrü
Conn AS651 Alto Saksofon
- Akustik boyun
- Bakır gövde ve perdeler
- Ayarlanabilir baş parmak dayanağı
- Altın rengi lake kaplama
- Yüksek F# perdesi
- C#/Bb-connected table perdesi
- Pisoni pad'ler
Darbeye dayanıklı-hafif taşıma kutusu, Amerikan yapımı bek, bek bileziği ve bek kapağı dahildir.
Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski bando enstrümanları imalatçısı olan C.G.Conn firması, kurulduğu günden bugüne teknolojik ve müziksel yatırımları ile enstruman imalat sanayiinde çığır açmıştır.
Nefesli enstrüman çalmak isteyen veya çalan, öğrencisinden müzik eğitimcisine, amatöründen profesyoneline herkese müzikal ihtiyaçlarının karşılığını vermeyi her zaman sunan bir endüstri lideri konumundadır.
1873'te bir Cumartesi akşamı, Amerikan Sivil Savaşı gazisi olan emekli albay Charles Gerard Conn bir kavgaya karışır ve dudağı yaralanır. Bu durum, Elkhart, Indiana’daki 'Brick Brown Bandosu'nda kornet çalan gazi albay Conn için ciddi problem yaratmıştır, eski gibi rahat çalamamaktadır.
Bu problemi çözmeyi kafasına koyan Conn, plastikten yapılmış özel bir ağızlık üzerinde çalışmaya başlar. Daha sonra patentini alacağı bu ağızlık diğer müzisyenlerin de dikkatini çeker. Arkadaşları için birkaç ağızlık yapan Conn’dan diğer müzisyenlerin de talebi olur ve eski bir dikiş makinesini torna tezgahına dönüştürerek daha çok üretmeye başlar.
1875 yılında, enstruman yapımcısı olan Fransız Dupont, Conn’un dükkanına uğrar ve birkaç enstrumanını tamir etmek ister. Birkaç gün süren bu tamiratlar sırasında kendisinin de enstruman yapabileceğine karar veren Conn, o yıl 20 metrekarelik dükkanında Amerikan yapımı ilk korneti üretir.
1879'a gelindiğinde dükkanını metrekarelerce büyütmüş ve enstruman imalatına profesyonelce başlamıştır. 1888 yılında Avrupa'dan 15 kişilik enstruman yapımcısı getirir, onlara gerekli olan her türlü malzeme ve teçhizatı temin ederek yapabilecekleri en iyi enstrumanları yapmalarını sağlar.
Yapımcıların uzmanlıkları, albayın hırsı ve marifetleri ile üretime başladıktan kısa süre sonra imal ettikleri enstrumanların gerek işçiliği gerekse tonal mükemmellikleri sayesinde 1893 yılında Chicago’daki Columbia Fuari’nda çeşitli ödüllere layık görülerek onurlandırılmışlardır.
Artık işler iyice büyümüş ve Conn, atölyesini fabrikaya çevirmiştir; eskisinden çok daha büyük ve teknolojik olarak daha donanımlı bir fabrikaya...
Namı günden güne büyüyen Conn’un artık ziyaretçileri dünyaca ünlü bando şefleri ve müzisyenlerdir, John Phillip Sousa, Patrick Gilmore, Herbert Clarke, Arthur Pryor, A. Liberati bunlardan bazılarıdır.
Albay artık dünyaca ünlü bir firmanın patronu olmuştu ve enstrumanlarının ünü zirvedeydi. Elkhart’taki tiyatro ve konser salonlarında çalınan Conn enstrumanları artık Avrupa'da kralların ve kraliçelerin bandolarında yer almaktaydı.
Değişik enstrumanlar albayın her zaman dikkatini çekmişti, 1907 yılında dünyanın en büyük bakır-nefesli enstrumanı olan “Immensaphone”u üretti. 12 feetten büyük kalibre sahip 30 feet uzunluğundaki bu dev enstruman tarihe geçmiştir; bunun yanında ayrıca dünyanın en büyük davulu; büyük tonajlı gemilerde bulunan uyarı kornası gibi ses çıkaran devasa tubası ve tek kollu ünlü müzisyen Al Miller için özel imal ettiği saksafonu bunlardan birkaçıdır.
1875’de Amerikan yapımı ilk trompeti üretmesinden sonra Conn, hayatı boyunca hep ilklere imza atmıştır; ilk Amerikan yapımı saksafon, ilk çift kalaklı efanyum, ilk suzafon ve diğerleri...
1915 yılında Albay, Conn firmasını C.D.Greenleaf’e sattı. Greenleaf okullarda enstrumantal müziğin gelişmesi gerektiğini fark ederek ileri görüşlülüğünü ve enerjisini bu yönde devam ettirmeye karar vererek Conn’a yenilikler kattı. Birçok okulun bando direktörlüğü ile bizzat ilgilenerek ihtiyaçlarını giderdi ve Conn’un okullara da yayılmasını sağladı.
Bugün dünyadaki birçok enstruman markası, başarılarını Conn’un yeniliklerine ve icatlarına borçludur ve Conn en strümanları ile müziğin ve sanatın evrensel dilini dünyanın her köşesine ulaştırmaktadır. Klasikten jazz'a, eğitimden profesyonel kullanıma kadar geniş bir yelpazede müzisyenler tarafından tercih edilen bir marka haline gelmiştir.
AS651 Alto Saksofon, Conn’un en popüler modellerinden biridir. Bakır gövdesi ve altın rengi lake kaplaması, göze hitap eden estetik yanı sıra yüksek kalite bir ton üretme kapasitesine sahiptir. Ayrıca, ayarlanabilir baş parmak dayanağı ve C#/Bb-connected table perdesi gibi özellikler müzisyenlerin konforunu arttırır.
Pisoni pad'ler, zengin ve dolgun bir ses tonu üretirken, mükemmel bir sızdırmazlık sağlar. Bu özellikler, saksafonun hafif, rahat ve tutarlı bir performans sağlamasına yardımcı olur.
Conn AS651 Alto Saksafon, amatör ve profesyonel müzisyenler için mükemmel bir seçimdir. Yüksek kaliteli işçilik, detaylara özen gösteren tasarım ve mükemmel ses kalitesi, bu saksafonu bir yatırım parçası haline getirir.
Müzik yolculuğunuzda size eşlik edebilecek bir enstrüman arıyorsanız, Conn AS651 Alto Saksafon sizin için mükemmel bir seçim olabilir.
Conn AS651 Alto Saksofon Müşteri Yorumları
toplam 0 yorum
Henüz yorum yok
Bu ürün için henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yaparak diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsin.